Εργαστήρια

Δημιουργική Γραφή

Έναρξη μαθημάτων από Σεπτέμβριο

Δημιουργική Γραφή είναι οποιαδήποτε γραφή που ξεπερνά τα όρια των συνήθων επαγγελματικών, δημοσιογραφικών, ακαδημαϊκών μορφών γραφής. Μας “αναγκάζει” να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας,τον κόσμο γύρω και μέσα μας,  για να μπορέσουμε να γράψουμε όλα τα είδη λογοτεχνίας. Το μάθημα είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι του συγγραφέα σε επαγγελματικό επίπεδο ή επιθυμούν να βελτιώσουν το γράψιμό τους. Τμήμα για εφήβους 13-18 χρονών.  

Facebook/Δημιουργική Γραφή – Λάρνακα Instagram/creativewritinglarnaka

Νεανική Θεατρική Σκηνή

Έναρξη μαθημάτων από Σεπτέμβριο

Το Θεατρικό εργαστήρι του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας είναι ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθήσει παιδιά και νέους να «χτίσουν» την αυτοπεποίθησή και τη συνεργασία, φέρνοντάς τους σε επαφή με την έννοια «θεατρική παράσταση». Ασχολούνται με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνής,  οι οποίες γίνονται υπό μορφή παιχνιδιού και διασκέδασης! Οι έφηβοι παίρνουν μαθήματα σκηνοθεσίας, σχεδιασμού σκηνικών και υποστήριξης τεχνικού εξοπλισμού. Ως νεαροί πλέον καλλιτέχνες δημιουργούν τις δικές τους παραγωγές, τις οποίες παρουσιάζουν δημόσια με παραστάσεις σε όλη την Κύπρο.

Μικροί Αρχιτέκτονες

Έναρξη μαθημάτων από Ιανουάριο

Τα παιδιά ασχολούνται με την ανακάλυψη της πόλης μας μέσα από την ιστορία της. Επιτόπου επισκέψεις εμπνέουν τα παιδιά να δημιουργήσουν,  από την κάτοψη μέχρι την κατασκευή της μακέτας, τη δικής τους πραγματικότητα. Ανακαλύπτουν τη δεξιοτεχνία και τη “λεπτοδουλειά” που απαιτείται μέσα από την υπομονή και τη συνεργασία. Ένας σωστός αρχιτέκτονας πάντα συνεργάζεται. Μοιραζόμαστε στο ίδιο τραπέζι υλικά, όπως: μολύβια, ρίγα, γόμα, αλλά και τις ιδέες μας, και την ευχαρίστηση της δημιουργίας.  

Facebook/Μικροί Αρχιτέχτονες – Micro Architects

Μουσικοτεχνάσματα – Music and Stories

Μονοήμερα Εργαστήρια

Μουσικές, Δημιουργικές και Εκπαιδευτικές προτάσεις για μικρούς και μεγάλους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προωθήσει την αγάπη για τη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση στα παιδιά. Μέσα από τον κόσμο της μουσικής δημιουργούμε ένα ασφαλές και ιδανικό περιβάλλον για τους μικρούς μας ήρωες που καθημερινά μας εκπλήσσουν με τα δικά τους ευρήματα και τεχνάσματα. Μουσικά τεχνάσματα στον χώρο της τέχνης και της φαντασίας.

Μέσα από την ενασχόληση με τη μουσική τα παιδιά : Εξερευνούν, Ανακαλύπτουν, Εμπνέονται, Δημιουργούν, Εκφράζονται.

Facebook/mousikotexnasmata Instagram/mousikotexnasmata.larnaca

SISTEMA CYPRUS

Έναρξη μαθημάτων από Οκτώβρη

Τo Sistema Cyprus είναι ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας και έχει ως σκοπό την παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας σε παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών, Χορωδιών, και μουσικών συνόλων. Στη Λάρνακα λειτουργεί η Ορχήστρα Πνευστών Μουσικών Οργάνων.

Facebook/Sistemacyprus Instagram/Sistemacyprus Website: http://www.sistemacyprus.com

Κινηματογράφος / Σεναριογραφία

Έναρξη μαθημάτων από Οκτώβρη

Τα εργαστήρια Κινηματογράφου και Σεναριογραφίας δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τη μαγεία που κρύβει η 7η τέχνη! Η ιστορία του κινηματογράφου, οι τεχνικές σκηνοθεσίας, η κάμερα, η διεύθυνση φωτογραφίας, ο φωτισμός και το μοντάζ είναι μερικά από τα θέματα των εργαστηρίων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε άτομα άνω των 15 ετών καθώς και σε ενήλικες.

Facebook/Εργαστήρι Κινηματογράφου στη Λάρνακα

Δημιουργικά Σάββατα

Τα Δημιουργικά Σάββατα είναι μια σειρά εργαστηρίων που σκοπό έχουν τον εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής δράσης των παιδιών, νέων και ενηλίκων της επαρχίας Λάρνακας. Καλλιτέχνες που θέλουν να μοιραστούν την τέχνη τους με τους δημότες της Λάρνακας ενώνουν τις γνώσης τους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού.  

Το δεύτερο εργαστήρι της σειράς θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 17 Οκτωβρίου,  με σκοπό την εκμάθηση και δημιουργία Κούκλας Tilda. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ηλικίες από 16 χρονών και άνω και δεν απαιτεί τη γνώση ραπτικής.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

%d bloggers like this: