Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο «Ξανά Μαζί τα Χριστούγεννα»

Λαμβάνοντας υπόψη τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού καθώς επίσης και την σωματική και ψυχική κούραση τόσο των μικρών αλλά και των μεγάλων, η ομάδα των Μουσικοτεχνασμάτων- Music and Stories σε συνεργασία με τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, την υποστήριξη του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας και του Μουσείου Πιερίδη-Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το οποίο παραχώρησε το χώρο του, δημιούργησαν ενός μουσικό εμψυχωτικό Χριστουγεννιάτικο προγράμματα, ειδικά διαμορφωμένο για νέους και παιδιά.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ένα μουσικό δρώμενο στο οποίο το κοινό παρακολούθησε ένα σύντομο βίντεο δεκαπέντε λεπτών με την μουσική αφήγηση και προσαρμογή του παραμυθιού “My Hero is You”. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το βίντεο διαδικτυακά μέσα από διάφορες πλατφόρμες και να τραγουδήσει τραγούδια και μουσικές που προωθούν την αξία της συντροφιάς, της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Η μουσική δράση απευθυνόταν σε νεαρές οικογένειες, νέους γονείς και παιδιά, όπως επίσης φοιτητές και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται για θέματα μουσικής εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας. Συγκεκριμένα η δράση προωθήθηκε σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Λάρνακας και Επαρχίας και  παρακολούθησαν το διαδικτυακό μουσικό δρώμενο παιδιά του Νηπιαγωγείου Αγίου Λαζάρου Β’ στη Λάρνακα, του Τέταρτου Δημοτικού Αραδίππου, του τέταρτου Νηπιαγωγείο Αραδίππου καθώς επίσης και του Δημοτικού Δροσιά αφού το βίντεο τους παραχωρήθηκε δωρεάν μετά το ενδιαφέρον δασκάλων και διευθυντών. Κάποια από τα σχόλια των παιδιών και τον δασκάλων που το παρακολούθησαν στα σχολεία ήταν: «Μαγευτικό, φανταστικό, υπέροχο, τέλειο, εκπληκτικό, τα παιδιά μαγεύτηκαν από τα τραγούδια».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο στον σύνδεσμο εδω.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: