Συνεργασία με το Sistema Cyprus για τρίτη χρονιά

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Sistema Cyprus

Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλα. Σκοπός του είναι να καταστεί η μουσική εκπαίδευση προσιτή σε όλα τα παιδιά και τους νέους μέσω της δημιουργίας Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος στόχος είναι να προωθηθεί ο σεβασμός και η αναγνώριση των ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Sistema Cyprus ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Λευκωσία με την ίδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας και στη πόλη της Λάρνακας με την δημιουργία ομάδας κρουστών η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. Μπορείτε να δείτε το βίντεο της πορείας του συνόλου κρουστών του Πυρήνα Λάρνακας στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ

Αυτή τη χρονιά τα παιδιά του Πυρήνα Λάρνακας συναντινόνταν δύο φορές την εβδομάδα στο Ίδρυμα μαζί με την εκπαιδεύτρια κρουστών Εύα Νικολαΐδου και τη συντονίστρια του Πυρήνα Λάρνακας, Μαρία Κραμβή. Όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν μαθήματα κρουστών οργάνων αλλά και τραγουδιού, αφού άρχισε να λειτουργεί μια μικρή χορωδία. Τα παιδιά προετοιμάζονταν να λάβουν μέρος σε αρκετές συναυλίες αλλά με την έξαρση της πανδημίας τα σχέδια άλλαξαν και τα μαθήματα μουσικής διαδραματίζονταν πλέον διαδικτυακά.

Ο εγκλεισμός και η καραντίνα, όμως δεν σταμάτησαν τα παιδιά του SistemaCyprus από το να στείλουν τα δικά τους ελπιδοφόρα μηνύματα για την πανδημία, τον εγκλεισμό και το νόημα της μουσικής ως μέσο έκφρασης κατά την διάρκεια την πρωτόγνωρης για όλους μας κατάστασης. Μέσα από τις διαδικτυακές τους συναντήσεις, κατάφεραν να συνδυάσουν την δημιουργικότητα με την μουσική, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και ελπίδες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: